Sinds
1959!

SV Eikenderveld

kroniek van een kleine voetbalclub uit Heerlen die groot is geworden door klein te blijven!

 

Ondertussen in de media...

Na de douche...

SV Eikenderveld uit Heerlen won zondag in de vijfde klasse B met 5-2 van Rimburg. Dat had 8-2 kunnen zijn. Schreef ik ‘had kunnen zijn’? Ik bedoelde: had moeten zijn. Want Emil Miljkovic miste het onwaarschijnlijke aantal van - u leest het goed - drie  strafschoppen.

1 Emil, ik heb gehoord dat jij penaltystatistieken kunt overleggen waar Clarence Seedorf jaloers van wordt... „Clarence Seedorf? Ja, die ken ik wel! Die miste in de Champions League-finale en de kwartfinale van het EK toch? Maar hij is ook niet gemaakt voor penalty’s, dat zie je. Hij heeft zenuwen als hij er een moet schieten, ik niet.”

2 Ik had net je trainer Mo Elberkani aan de lijn. Vier minuten, waarvan hij er drie heeft gelachen. In de resterende tijd zocht hij je nummer op. Zie jij er intussen ook de lol van in? „Jawel. Ik schoot ze met de ogen dicht deze keer, dus je kon het verwachten. Ik zocht extra uitdaging, want eigenlijk speel ik op een te laag niveau. Eerder speelde ik profvoetbal, in de hoofdklasse en in de derde divisie. Maar ik ken Mo nog uit de tijd bij Roda JC. Hij werd trainer van Eikenderveld en vroeg me uit te helpen. ‘Goed’, zei ik. ‘Dan maak ik jullie kampioen.’ En dat gaan we worden ook. We kunnen alleen onszelf nog dwarszitten als we de concentratie verliezen. Soms gaat het te gemakkelijk.”

3 Dat je überhaupt drie keer mocht aanleggen. Jij hebt duidelijk meer krediet dan de spaarbank! „De eerste bij 1-1 ging naast, de tweede - toen stonden we 2-1 voor - pakte de keeper. En de derde (3-2, red.) pakte ik ook, want ik ben niet voor niets aangewezen als eerste penaltynemer. Die laatste probeerde ik trouwens achter het standbeen.”

4 Serieus Emil, oud-prof of niet, ik had je meteen gewisseld! „Mo weet wat ik waard ben voor het elftal. En na die missers heb ik even gas gegeven en de 4-2 en 5-2 gemaakt. Inpakken en naar huis, weet je. Maar de strafschoppen mag voortaan iemand anders nemen.”

5 Dus tegenstanders die nu denken: tegen Eikenderveld kunnen we in de zestien best een risicootje nemen, komen bedrogen uit? De pikorde is opnieuw gerangschikt? Jij staat niet langer bovenaan het lijstje? „Normaal wacht ik gewoon tot de keeper op het verkeerde been staat en dan schiet ik de bal zo rustig mogelijk in de andere hoek. Geef me er tien, dan maak ik er tien. Alleen nu niet, omdat ik het niveau misschien niet serieus genoeg nam en dus te gemakzuchtig was. Daarom mag de volgende keer iemand anders het proberen. Natuurlijk wil ik topscorer worden, maar dat lukt me zo ook wel.”

Bron foto: Facebook

Bron Artikel: Dagblad de limburger

Plaats reactie
Met het schrijven van berichten op deze site verklaart u zich automatisch akkoord met enkele richtlijnen, zoals onderstaand is verwoord. Deze richtlijnen zijn niet definitief, en kunnen te allen tijde, hetzij op initiatief van de sitebeheerder, hetzij op verzoek van gebruikers worden aangepast. 1.Berichten met informatie over racisme, discriminatie, pornografie/pedofolie ect. worden onmiddellijk verwijderd! 2.Let u tijdens het reageren/posten van berichten een beetje aan uw taalgebruik! 3.Gooi niet zomaar belangrijke privé informatie op het internet. SV Eikenderveld is niet verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan! 4.Laat andere bezoekers in hun waarde. Meningen en gedachtegangen kunnen verschillen maar respecteer anderen zoals u zelf ook gerespecteerd wilt worden.


Onze Hoofdsponsoren

Nu online!

We hebben 1998 gasten en geen leden online

Login SV Eikenderveld.nl